Wij werken met de keten duurzaam rundvlees. Dit betekent dat al ons rundvlees is voorzien van dit keurmerk. Het keurmerk kent vier uitgangspunten: dierenwelzijn, duurzaamheid, hoge kwaliteit en het vee word in Nederland gehouden.
Daarnaast heeft dit keurmerk nog een aantal andere zekerheden zoals:
Wij werken met de keten duurzaam varkensvlees. Dit betekent dat al ons varkensvlees is voorzien van dit keurmerk. Het keurmerk richt zich voornamelijk op: diernwelzijn, dierengezondheid en milieu.
Aanvullende eisen om te voldoen aan dit keurmerk zijn o.a.:
Het begon allemaal in 1997 op een boerderij in Valkenswaard, waar de boer besloot om op een nieuwe, duurzame manier varkens te houden. Hij stelde strengere eisen aan zijn stallen, waardoor het klimaat in de stallen beter werd, de varkens gezonder en het vlees aanmerkelijk smakelijker.
Andere boeren werden door zijn aanpak geïnspireerd en inmiddels werken al meer dan 300 boeren door heel Nederland op deze manier aan duurzaam varkensvlees. Dit zijn geen grote boerderijen, maar vooral familiebedrijven. Boerderijen waar het gezin én de dieren bij elkaar op het terrein wonen. Alle boeren in de keten werken volgens de criteria van Keten Duurzaam Varkensvlees. Keten Duurzaam Varkensvlees heeft heldere criteria op het gebied van milieu, dierenwelzijn en diergezondheid. Deze criteria worden scherp gecontroleerd. Omdat we als keten ambitieuze stappen willen blijven maken zijn alleen jaarlijkse controles onvoldoende. De extra stap, support, is dan essentieel. De keten heeft een drietal tools om de deelnemende varkenshouders support te bieden, om te helpen met behalen van de doelstellingen.
De keten stelt materiaal beschikbaar, zoals jute doeken en bevestigingsbeugels voor de kraamzeugen. Daarnaast is er een speciale rol voor de boerderijcoach. Deze dierenarts heeft veel kennis van management en bedrijfsvoering en kan waar nodig individuele ondersteuning bieden. En als laatste benchmark, door middel van het online platform MijnKDV kunnen de boeren zien hoe zij presteren ten opzichte van het verleden maar ook ten opzichte van het gemiddelde in de keten. Dit helpt bij het geven van inzicht in het bedrijf en stimuleert de boer om nog een stapje extra te zetten.
Keten Duurzaam Varkensvlees heeft zich de afgelopen jaren sterk gefocust op het terugdringen van antibioticagebruik op de boerderij. We hebben hierin grote stappen gezet. Veel van onze varkenshouders gebruiken nog nauwelijks antibiotica. Omdat onze boeren de gezondheid van de dieren zo goed op orde hebben, introduceerden we in 2017 varkensvlees met een Antibioticavrij Leven Garantie.
Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.
We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst. Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.
Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.
Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.
Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.
Gemaakt van magere kippeborst, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.
Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.
Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.
Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.